-
- -
0

Épített egyedi finn szaunaház

1+1
garancia
Termék: finn szauna egyedi

Milyen esetben érdemes a finn szaunát választani?

Mind a finn-mind az infraszauna rengeteg bizonyítottan pozitív hatással rendelkezik a szervezetünkre nézve. Döntésünket egészségügyi állapotunk, valamint a ráfordítható idő fogja elsősorban meghatározni, illetve a rendelkezésre álló hely.
Fontos különbség elöljáróban a két szauna típus mechanizmusában, hogy míg a finn szauna alapvetően a szauna levegőjét fűti fel magasabb hőmérsékletre, addig az infraszauna testünkre ható hőjével éri el a verejtékezést és a meleg érzetet.
Amennyiben egészségügyi állapotunk megengedi, illetve komfortérzetünknek jól eső a finn szaunában lévő 70-90°C-os átlaghőmérséklet, úgy a finn szauna kitűnő testi-lelki felfrissülést jelenthet a számunkra.
A finn szauna hagyományai az 1600-as évekre nyúlnak vissza, bár ekkor még a mai értelemben vett finn szaunáról nem beszélhettünk, lényegében a szauna elődje, egy forró „kabin” bújt meg a szauna szó mögött. Mára maga a technológia sokat finomodott, azonban a hozzá kapcsolódó pozitív élettani hatások mit sem változtak. Egészségügyi hatásaiban hasonló, ám az élményében egészen más célra tervezett létesítmény a finn szauna.
Egészségügyi hatásait tekintve a finn szauna párás meleg levegője pozitív hatással van a légutakra, ezáltal a légúti megbetegedéseket is enyhíti, tüdőnket, hörgőinket tisztítja, egyfajta inhalálásként is működik. A finn szaunában a szinte izzó forró kövekre nem csak tiszta vizet, hanem különböző illó olajokkal dúsított vizet is önthetünk, mellyel fokozhatjuk a légzőszervekre gyakorolt pozitív hatásait.

Időfaktor:
 A szaunázással kapcsolatosan általában elmondható, hogy érdemes több 10-15 perces szakaszra bontva élvezni a szauna melegét, akár 60-90 percen keresztül megszakításokkal. Két szauna kör között a hűsölés, akár zuhany, majd szárítkozás kapjon helyet, illetve a hidratálás. Finn szauna esetén a hűsölés tekintetében különös óvatosság javasolt, érdemes a fokozatosság elvét szem előtt tartani, tévhit, hogy az azonnali szinte jeges merülés teszi csak hatékonnyá a szaunázásunkat!

Alakformálás/méregtelenítés:
A finn szauna alakformáló hatását a szauna magas hőmérsékletével éri el, a magas kabinhőmérséklet folyamatos terhelés alatt tartja a szervezetünket, melynek hatására kalóriát éget el.
A párás, meleg levegő hatására a méreganyagok távozása mellett bőrünk felpuhul, tónusosabbá válik, hatékonyan veszi fel a versenyt a narancsbőrrel, illetve pattanásos bőrre is kifejezetten ajánlott a finn szauna rendszeres használata.

Helyigénye:
A hagyományos finn szauna a közösségi élet színtereként is szolgál, így a legkisebb nálunk kapható kivitel is 2 személyes, tehát helyigény szempontjából nagyobb, mint az infraszauna, azonban 2-6 személyes kivitele rengeteg lehetőséget tartogat a számunkra. A finn szauna közösségi élmény: párunkkal, családunkkal, barátainkkal is meghitt beszélgetések, közös relaxációs csendek színtere lehet, melynek során a szellemünk és a testünk egyformán felfrissül.
Rituálé, szellemi felfrissülés:
Aki részt vett már szauna szeánszon, biztosan hordoz egy különleges már-már spirituális élményt az emlékeiben. A hagyományos finn szauna, élet és halál színtere volt, rituáléknak, beavatási szertartásoknak adott helyszínt. A finn szauna forró párás levegője nem csak testünkre, de szellemünkre is pozitív hatással van. A mai finn szaunák korlátlan lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy a relaxációt kiegészítsük aromaterápiás illóolajok kifogyhatatlan tárházának egyikével is.

További pozitív hatásai:
Relaxáció, bőrfeszesítés, bőrfiatalítás, fájdalomcsillapítás, keringésjavítás, léguti betegségek enyhítése,méregtelenítés és súlycsökkentés.
Allergiás problémák kezelésére, ekcémás bőr állapotának a javítására, visszatérő gyulladásos panaszok, izomláz elmulasztására is alkalmas.

A Wellis finn szauna előnyei
A Wellis kínálatában elérhető szaunáink, Alessandro Caperra olasz tervezőmérnök munkáját dicsérik, így szauna kínálatunk bármely darabja könnyedén beilleszthető a legkülönbözőbb miliőkbe is.
A gazdaságosság jegyében 8 mm füstszínű biztonsági üvegajtóval és oldalüvegekkel készítettük finn szaunáinkat az Ön számára, hogy sem az energiaveszteség, sem az esetleges törések, repedések ne zavarhassák a relaxációját. A finn szaunák esetében a kályhákba épített hő érzékelőkkel tökéletesen lehet szabályozni a kívánt hőmérsékletet az önfeledt pihenés közben.
Szaunáink elkészítéséhez a kanadai csomómentes hemlock fenyőt választottuk, mely anyagában, illatában és időtállóságában a legtökéletesebb alapanyagnak bizonyult, amit Ön is megtapasztalhat, amikor a belőle készült szaunáink egyike otthona részévé válik.
A finn szauna élményt széles illatanyag kínálatunk segítségével teheti teljessé, melyben a legkedveltebb illatokat válogattuk össze az Ön és családja számára.

Példa az egyedi finn szaunához!!

Kérje ajánlatunkat egyedi méretű szauna esetén!

Szaunaház tető: eloxált alumínium struktúra és víztiszta polikarbonát
Szaunaház struktúra: hátul és kétoldalt 90x43 mm, az elválasztófal 60x43 mm-es tömörfa vázszerkezet, a mennyezetben és az oldalfalakban 100 mm vastag alukasírozott szigeteléssel.
Domború tető túllógása: minden oldalon 50-50 cm, domború és hátrafele lejtett kivitel.
Oszlopok: 140x140 mm-es tömörfa, horganyzott acél takarással.
Külső üveg oldalak (pihenőtér): 10 mm vastag edzett víztiszta üveg, 80x200 cm-es nyílóajtóval, acél cilinder fogantyúkkal.
Belső üveg oldalak (szauna front): 8 mm vastag edzett víztiszta üveg, 60x200 cm-es nyílóajtóval, hosszú acél/tömörfa fogantyúval.
Szauna belső oldalfalak / mennyezet burkolat: csomómentes finn rezgőnyár, vízszintes száliránnyal.
Szauna külső front oldal: részben üveg, részben 60x43 váz, belül finn rezgőnyár, kívül thermowood (rezgőnyár) lambériával.
Szaunaház külső oldalak: részben üveg, részben thermo borovi burkolattal.
Padok: 2 db 61 cm mély felsőpad és 2 db 52 cm mély alsópad csomómentes finn rezgőnyár .
Háttámla: 2 db normál és 2 db padok közötti csomómentes finn rezgőnyár háttámla.
Fejtámla: 3 db csomómentes finn rezgőnyár fejtámla.
Lábrács: belépő részen, kivehető csomómentes finn rezgőnyár kivehető lábrácsok.
Szaunakályha: Harvia Legend 16,5 kW-os szaunakályha, 200 kg szaunakővel.
Vezérlés: Harvia CG170 külső vezérléssel, az ajtótól balra eső lambéria részre telepítve.
Elektromos igény: 3x25A (400V) 5x6 MTK vezeték, 30 mA-es fírelével.

Exkluzív felszereltség:
homokóra
hygro- thermometer (hő és páramérő) kombináció
4L-es tömörfa feltöltő dézsa
40 cm-es tömörfa kanál
2 db sarokárnyékoló világítással
szellőzés kiépítés
színes csillagos égbolt világítás
pad él- és háttámla LED világítás
hangszóró pár
Extra világítás:
2 db előtér világítással
2 db antracit színű kültéri világítással

Épített kültéri szaunaház, pihenőtérrel
Komplett méret: 464x490x285-205 cm
Szaunaház mérete tető nélkül: 364x390 cm
Belső magasság: 200 cm a szaunában, és teljes belmagasság a pihenő részben

Szükséges előkészítés:
15 cm vastag burkolt és szigetelt alapbeton, elektromos kiállás.

 

Referencia termék megtekinthető Wellis Dabasi bemutató kertjében.Hasonló termékek:

Wellis Hemlock Calidus finn szauna
1.011.908 Ft 1.099.900 Ft
Wellis Hemlock Igneus finn szauna
683.904 Ft 719.900 Ft
Wellis Hemlock Serenis finn szauna
899.911 Ft 999.900 Ft