-
- -
0

Wellis Hemlock Eclipse infraszauna

1+1
garancia
Akciós ár: 1.461.914 Ft
Korábbi ár: 1.699.900 Ft
 db 
Cikkszám: WS00156
Méret: 2043x2008x2055 (mm)
Termék: infraszauna
- Használati utasítás (pdf)

 

 

Milyen esetben érdemes az infraszaunát választani?

Mind a finn-mind az infraszauna rengeteg bizonyítottan pozitív hatással rendelkezik a szervezetünkre nézve. Döntésünket egészségügyi állapotunk, valamint a ráfordítható idő fogja elsősorban meghatározni, illetve a rendelkezésre álló hely.
Fontos különbség elöljáróban a két szauna típus mechanizmusában, hogy míg a finn szauna alapvetően a szauna levegőjét fűti fel magasabb hőmérsékletre, addig az infraszauna testünkre ható hőjével éri el a verejtékezést és a meleg érzetet.
Jellemzően azok választják az infraszauna termékünket, akik a finn szaunában „fulladnak”, illetve megterhelő számukra magasabb szaunahőmérséklet.
Nézzünk meg még néhány szempontot, ami segítheti a döntésünket a szauna választáskor.

Időfaktor:
 A szaunázással kapcsolatosan általában elmondható, hogy érdemes több 10-15 perces szakaszra bontva élvezni a szauna melegét, akár 60-90 percen keresztül megszakításokkal. Két szauna kör között a hűsölés, akár zuhany, majd szárítkozás kapjon helyet, illetve a hidratálás.
Amennyiben mindennapi használatra, méregtelenítésre keresünk alternatívát, de csak rövidebb időt szeretnénk/tudunk eltölteni a szaunában, érdemesebb lehet az infraszauna mellett dönteni. Az infraszauna hatalmas előnye, az infrasugárzó, mely meghatározott hullámhosszúságú, szemmel nem látható sugarat bocsát ki.
A Wellis infraszaunák az úgynevezett “távoli infra sugarak” (FIR) tartományán belül , 1.5 µ m to 15 µ m között sugároznak. Ezt a tartományt “az éltető fény”-nek is hívják. Nem bocsát ki káros, magas frekvenciájú elektromágneses és ultra ibolya sugarakat. A távoli infravörös sugarak közvetlen a szaunázó testén hatnak, a körülötte levő levegő felmelegítése nélkül. A hosszúhullámú infravörös sugárzás 3,5-4 cm mélyen az izomrostokba hatol, belülről kifelé felmelegítik azt, ennek hatására a normálisnál 3-4-szer erősebb verejtékképződés tapasztalható.
Alakformálás/méregtelenítés:
Az infraszauna nem csak a verejtékmirigyeken keresztül teszi lehetővé a méregtelenítést, hanem ilyenkor a faggyúmirigyeken keresztül is elindul a verejtékezés. Ez azért is nagyon fontos, mert rengeteg méreganyag a zsírsejtekben raktározódik el, így ilyenkor ezek kiizzadására is van lehetőségünk. A finn szauna esetén a verejték 97%-a vízből áll, míg az infraszauna esetén arányaiban 80% víz és körülbelül 20% zsírt izzadunk ki.
Az infraszauna használatával, alklamanként (kb 60 perc / 4 kör) alatt akár 600 kalóriát is elégethetünk, miközben relaxálunk.

Helyigénye:
Mivel a hagyományos finn szauna a közösségi élet színtereként is szolgál a legtöbb esetben, így a legkisebb nálunk kapható kivitel is 2 személyes, addig az infraszauna 1 személyes verzióban is elérhető, így a teljes elcsendesülés, privát leraxáció színtere lehet, miközben az otthonunk sem igényel ezáltal hatalmas átalakításokat, hiszen helyigénye kisebb, mint többszemélyes szaunáknak.

További pozitív hatásai:
Relaxáció, bőrfeszesítés, bőrfiatalítás, fájdalomcsillapítás, keringésjavítás, léguti betegségek enyhítése,méregtelenítés és súlycsökkentés.

 

 

A Wellis infraszauna előnyei
 

Az infrakabin jóval alacsonyabb hőfokon működik, mint a finn szauna, mindössze 35-45 °C-on, ezáltal kevésbé terheli meg a szervezetet, mint a finn szauna, így azok számára is megfelelő alternatíva lehet, akiknek az egészségügyi állapota nem teszi lehetővé a finn szauna forró levegőjének használatát.
Akár naponta is lehet használni, bekapcsolás után azonnal, ugyanis nem kell megvárni, míg felfűt, a meleg érzet azonnal tapasztalható.
Infraszaunáink kizárólag az úgynevezett “távoli infra sugarak” (FIR) tartományában, 1.5 µ m to 15 µ m között sugároznak. Ezt a tartományt “az éltető fény”-nek is hívják.
 

A Wellis kínálatában elérhető szaunáink, Alessandro Caperra olasz tervezőmérnök munkáját dicsérik, így szauna kínálatunk bármely darabja könnyedén beilleszthető a legkülönbözőbb miliőkbe is.
Az energiatakarékos Redlight™ carbon (szénalapú) fűtőszállal rendelkező infraszauna nem csak a háztartása számára gazdaságos (egy fém fűtőszál energia igényének kevesebb mint 30%-ával éri el ugyanazt a hőhatást), hanem bolygónk is megköszöni választását, hiszen a lehető legkisebb mértékben terheli csak a környezetet. Hosszú élettartam jellemzi, 5 000-7 000 óra. Felfűtési idejét tekintve büszkén mondhatjuk el, hogy leginkább egy villanykörtéhez hasonlítható, a meleg szinte azonnal tapasztalható a szaunában.
A gazdaságosság jegyében 6 mm füstszínű biztonsági üvegajtóval és oldalüvegekkel készítettük infraszaunáinkat az Ön számára, hogy sem az energiaveszteség, sem az esetleges törések, repedések ne zavarhassák a relaxációját.
Szaunáink elkészítéséhez a kanadai csomómentes hemlock fenyőt választottuk, mely anyagában, illatában és időtállóságában a legtökéletesebb alapanyagnak bizonyult, amit Ön is megtapasztalhat, amikor a belőle készült szaunáink egyike otthona részévé válik.
Mindemellett infraszaunáink színterápiás LED világítással vannak felszerelve, valamint a kialakított bloetooth hangrendszeren keresztül könnyedén csatlakoztathatja eszközeit a szauna hangszóróihoz, így kedvenc zenéivel teheti teljessé a szauna élményt.

 

Termék adatlap  
Termék család Hemlock infraszauna
Termék neve Hemlock Eclipse infraszauna
Cikkszám WS00156
Méret 2043x2008x2055 (mm)
Garancia 1+1 év
   
Tulajdonságok:  
Alapanyag Kanadai hemlock fenyő
Ülőhely 6
Nettó súly 365 kg
Vezérlőegység igen
Szellőtetés  igen (Fontos: szauna - födém között min. 20 cm távolságot tartani)
Biztonság 6 mm vastag füstszínű biztonsági üvegajtó és oldalüvegek
   
Higiénia  
Tisztán tartása bővebben itt olvashat
Elektrónikai tulajdonásgok  
Hálózati feszültség  230 V / 50Hz ( szabvány konnektor )
Energia igény 2,8 kw / 230 V
Vezérlőegység igen
Szellőző ventilátor igen
Redlight™  igen
Fűtőtest 8db Redlight™ infraszauna fűtőtest: 2,8 kW/230 V
Fűtőtestek elhelyezkedése 3 db elülső infraszauna fűtőtest (3x350W)
3 db hátsó infraszauna fűtőtest (3x350W)
2 db vádli infraszauna fűtőtest (2x350W)
   
Redlight™ tulajdonság  
Élettartalom 5000-7000 óra
Anyaga carbon ( szénalapú fűtőszál )
Környezet védelem igen
Felfűtési idő 5-10 perc
Redlight™  fény szabályzás területenként szabályozható
Energiatakarékosság 30 % takarékosabb mint a hagyományos fém fűtőszálhoz képest
   
Extra felszereltség  
Finn szauna kályha 1 db 8 kW/380 V
   
Prémium tartozék  
Bluetooth vevőegység (zenelejátszás) igen
Hangrendszer 2 db hangszóró
Exkluzív színterápiás világítás igen
Hőelosztás területenként szabályozható
Camylle szauna aromaterápia opció
   
Kiszállítás Ajándék
Beüzemelés opció


Kapcsolódó, kiegészítő termék(ek), szolgáltatás(ok) amely(ek)re szüksége lehet: